The missionary Bengt Pettersson

2012

2011 2012 2013 2014 2015

Nyhetsbrev 11

När jag skrev sist hade jag kommit hit ner till Oaxaca i södea Mexiko. I början av November predikade jag här igen. Under dessa dagar i Matias R. talade jag ocksa i en Minnes Gudstjänst olikera tror ju pa skärselden och har en mässa efter 9 dagar, da man tror att den döde passerat genom skärselden och blivit renad. Men vi som Protestanter tror ju inte pa detta, men eftersom den döde kanske har Katoliker i sin familj, sa samlas man till en Minnes Gudstjänst efter 9 dagar. Man talar om betydelsen av att bliva frälst medan man lever. Har ocksa talat vid en Begravning här i Matias R.

10 - 12 var jag i Minatitlan i Staten Veracruz. Var i 2 Församlingar där. Den Organisationen grundades av Missionär Axel Andersson fran Sverige för manga ar sedan.

15 - 18 hade jag möten i 2 Församlingar i Tuxtla Gutierrez i Staten Chiapas. Var i Stadsdelen Nuevo Jerusalen, där bland andra 8 soldater + familjer är med i Församlingen. Det finns en militärförläggning inte sa langt därifran. Nagon kom tillbaks till Herren i dessa möten!

Den 23 - 25 besökte jag Salina Cruz som ligger vid Stilla Havet. Flera fick möta Gud pa nytt i sina liv när de kom tillbaka till Herren! En Församling jag besökte har mellan 3-400 personer pa Söndag kväll och är den största Protestantiska Församlingen i Salina Cruz numera.

Jag hade planerat att aka tillsammans med Alberto Perez, som är Ledare för Organisationen "Libres por Cristo" till olika platser uppe i bergen c:a 15 mil härifran bland Mixi Indianerna, men folk som ville pressa Oaxacas regering pa olika saker har blockerat vägarna och därför kunde vi inte aka. Det bliver möten pa närmare hall i stället. Förhoppningsvis avslutas dessa protester snart. Da skall jag besöka Salina Cruz igen. Pa väg till Sverige besöker jag Tepozotlan i Staten Mexico - ung. 2 mil utanför Mexico City -. Tack för förböner!

Nu närmar sig Julen och jag vill önska dig en GOD JUL och ETT GOTT NYTT AR 2013. Nästa Nyhets Brev kommer ut i Februari. Guds rikaste välsignelse Bengt Peterson

Nyhetsbrev 10

Det är en glädje för mig att få vara tillbaks i Matias Romero, Oaxaca i Mexiko, varifrån jag skriver det här Brevet. Jag hade möjligheter att fa besöka Församlingen "Betania" i Sagmyra, Dalarna, innan jag for vidare till Orsa. Jag sjöng en sang i det mötet. Pa fredagen började en Evangelist Konferens i Trunna Garden. Ledare var Roger Larsson och talare både i Konferensen och på Väckelsemötet där i Orsa på lördag kväll var den kände Evangelisten Emmanuel Minos. Jag tycker att det är roligt med Evangelist Dagar, ty det görs inte sa mycket nu för tiden för sådana. Jag medverkade inte på dessa Evangelist Dagar utan var nog bara en observatör. Men det var roligt att fa träffa Missionär Curt Johansson från Tros Gnistan, som var en av talarna där - just hemkommen från Burma -. Andra jag kände igen var Owe och Agneta Jonsson från Skillingaryd, Småland som har en Buss Mission och nar människor den vägen och även Barbro Wallin kände jag igen. Ganska snart efteråt tog jag flyget till Mexiko. Vänner mötte mig på Flygplatsen i Chihuahua i norra Mexiko. Fredag den 19-10 började en 3 Dagars Kampanj i Filadelfia i Cuauhtemoc - ung. 10 mil från Huvudstaden Chihuahua -. Cuauhtemoc är världsledande när det gäller export av äpplen. Överallt man ser, ser man äpple odlingar. Herren verkade med sin Ande underbart på mötena och vi tror att det skedde under! Någon blev frälst - det största undret av allt -! Pa tisdag - onsdag hade vi möten i Församlingen "El Abrigo de Dios" (Guds famn). Dessa Församlingar är grundade av Past. Juan Antonio Alferes Torres, som gick i Bibel Skola och var Pastor här i Matias Romero, innan han med familjen flyttade norröver. Han har också grundat 2 Församlingar uppe i bergen hos Indianer som jag tror heter los Tamaumaras. Jag kände att ge "ordentliga" budskap, eftersom detta är ett pionjärarbete. Pionjär Missionen har underhallit bro. Juan Antonio förut, men han far inte längre någon underhall. Därför kände jag för att ge honom lite pengar, ty det behöver familjen. I söndags den 28e talade jag här i Församlingen i Matias Romero, Oaxaca - 300 mil söderut -. Det var roligt att fa komma tillbaks och se barnen på Barnhemmet "Hoppets Sol". Foresten om du har tillgång till Data, kan du se en del kort härifrån Mexiko: från Matias Romero, från Salina Cruz och från Cuauhtemoc. Min adress är www.bengtpettersson.n.nu. Jag har fått tag på en digitalkamera så jag hoppas att kunna visa lite fler bilder - inte bara prata -. Jag hoppas att de är till välsignelse. Evang. Rolf Auke från Norge hade planerat att vara här på en Ungdoms Konferens i mitten av november, men som du kanske hört fick han hastigt hembud. Han har hjälpt Barnhemmet ekonomiskt vid olika tillfällen. Som man sjunger i en Amerikansk sång:" Ännu en soldat har gatt hem” Hälsningar Bengt Peterson

Nyhetsbrev 9

Jag åkte direkt från mötena i Bockara via Göteborg upp till Vestfold i Norge. På Kvällen Tisdag var det ett Missionsmöte i Fon. Hela mötet gick i missionens tecken. Mötesledare var Past. David Langeland. På Torsdag besökte jag en annan plats inte så långt därifrån som heter Svarstad. Det var ett fint möte där också. Dessa Församlingar tillhör "Frie Venner" (Fria Evangeliska Församlingar).

På Fredag var jag tillsammans med broder David i en Pingst Församlingar vid Skien i Telemark och det var bra. På Lördag var jag tillbaks till Fon på ett Väckelsemöte där. Gud verkade med sin Ande. Talade och sjöng också några gånger i Andakter på ett Rehabiliterings Hem som ägs av Blå Korset i Sandefjord.

På Måndag kväll var jag i Skotterud i Hedmarken. Den här platsen ligger mellan Kongsvinger och den Svenska gränsen vid Charlottenberg. Det är en Böne Grupp som har möten där var annan Måndag med olika besök. Det var härligt.

Här i Sverige har jag fått besöka Fjällbacka. Det var Friluftsmöte i Parken. Tyvärr var inte vädret det bästa. Jag var där tillsammans med LP Kontakten från Tjörn. Mötesledare var Past. Patrik Strand. Jag har haft förmånen att få besöka Fjällbacka i norra Bohuslän 3 omgångar under den här sommaren.

Under September har jag besökt Vrångö i Göteborgs södra Skärgård, Rönnäng på Tjörn, LP Kontakten i Stenungsund och i Kållekärr, Kontakten i Kungälv och Elim Församlingen här på Dyrön. Det var härligt att de här på mötet lade sina händer på mig, på samma sätt som man brukade göra förut i Texas, USA, innan jag åkte till Matias Romero därifrån och som man gjorde i Matias Romero, Mexiko när jag skulle åka till Sverige.

Allra först åker jag nu upp till Evangelist Dagar på Trunna Gården i Orsa, Dalarna. Ledare är Evang. Roger Larsson och Emmanuel Minos talar också - speciellt på Väckelsemötet i Mora på Lördags kväll. Det är också några andra som talar och så får alla som vill vara med och deltaga. Jag tror att det skall bliva bra! Tack för dina förböner!

Den 18 Oktober börjar det möten i en stad som heter Cuahuatemoc i norra Mexiko. Bed för dessa möten att själar måtte bliva frälsta! Pastorn heter Juan Antonio Alferes Torres. Sedan bliver det möten runt omkring Mexiko City. Er broder i Herren Bengt A. Peterson

Nyhetsbrev 8

Vill tacka Gud för mötena under Augusti. Som det varit i över 20 år nu, hade man Tältmöten nere i Bockara i östra Småland över första Helgen i Augusti. Bockara ligger mellan Oskarshamn och Högsby. Församlingen som inbjuder heter Bockara Fria Församling och man märker att de har ett gott förhållande till andra Församlingar där omkring. Människor kom till mötena från olika platser. Många ofrälsta kom för att lyssna. Bockara Fria Församling är ursprunget till pingstverksamheten där. Ernst Karlsson och Olle Johansson var de första pingstvännerna och de fick mycket motstånd på grund av dopet. Man har upplevt flera väckelser under årens lopp.

De är inte så många nu. De äldre går bort. Men ändå gör de en så här stor satsning varje år. Man använder Pionjär Missionens tält och stående talare är Evang. Donald Bergagård och sedan är också andra med.. I år var också Ted Sandstedt med 2 Kvällar. Själv talade jag några gånger och sjöng. Man tog i år upp en Missions kollekt på Lördags kväll - denna gång för Indien. Det blev ett rekordoffer: Kr. 12 000:-. Jag sjöng den sång man alltid vill höra "Trigo soy" på Spanska. Donald spelade dragspel à la Mexikanska och jag spelade gitarr.

Annars sjöng Johan och Gunilla Sigvardsson och Ivar Enström, som också ledde körer.

Det enda negativa var myggen som "besökte" oss i några möten. Det har regnat mycket där nere i SO Sverige och nu kläcktes myggen. På Lördag kväll var tältet fullpackat av folk och där var mycket mygg och det gjorde att besökarantalet decimerades något på Söndags kvällsmötet.

Jonny Sigvardssopn ledde mötena.

Om allt går som planerat, räknar jag med att vara i Mexiko från mitten av Oktober. Bed för mötena där!

Närmast predikar jag och sjunger på Rönnäng och sedan på LP Kontakten i Kållekärr på Tjörn.

I mitt nästa Nyhets Brev berättar jag om Resan jag gjorde direkt efter mötena i Bockara till Norge, där jag predikade och sjöng i Fylken (Landskap) som Vestfold, Telemark och Hedmarken. Er broder i Herren Bengt A. Peterson

Nyhetsbrev 7

Jag hoppas att det här Brevet finner dig i bästa välmåga. Jag mår bra och Gud välsignar med sin Ande.

I början av Juni hade jag förmånen att få vara med på en "Försommar Konferens" som Evang. Svein Nymo och hans "Guds Husfolk" hade anordnat i Gräfsnäs som ligger vid Sollebrunn (mellan Alingsås och Trollhättan). De medverkande var också Ingmar Helmner - känd Evangelist i Sverige -, John Rijah från Indien, vänner från Västmanland, Bjarne Andersson och Karl E. Appelfeldt - Missionär i Syd Amerika -.

Tyvärr förstörde regnet och blåsten användadet av tältet och folkmängden var inte så stor, men det var bra. Sångare var med från Betel Skeppet i Göteborg och där fanns även musiker som Lars Möllesjö med.

Jag talade lite på Söndag f.m. och tolkade också den Indiske brodern en gång på Söndag e.m. Bjarne och jag - vi kommer från samma ö ursprungligen -sjöng "Jag har en boning" tillsammans på Lördag e.m. Under Lördagen var Kjell Gustavsson från Cymbal där och spelade in dessa möten.

På Fredag kväll talade Karl E. Appelfeldt underbart från Höga Visan "Jag sökte honom som min själ har kär".

Sedan har jag besökt några platser på Väst Kusten. Fjällbacka har jag besökt vid 2 tillfällen. Först tillsammans med Lennart Ekström och sedan tilllsammans med LP Vännerna från Kållekärr på Tjörn. Kvällsmötena hölls i Ingrid Bergmans Park nere vid hamnen. Där är mycket folk på somrarna som får lyssna på Evangelium. Man sitter, man går, man sitter i bilar och på matställen.

I början av Juli åkte jag med samma Grupp till ett möte hos LP Kontakten i Göteborg. Man har nu flyttat till Smyrnas Festvåning. Det var ett mycket bra möte och folk ville möta Gud! Gud hör bön!

Jag hade också förmånen att få medverka i ett Söndags Förmiddagsmöte på Åstol. Ha det nu så bra. Er broder i Herren Bengt Peterson

Nyhetsbrev 6

Det är en glädje för mig att få sätta mig ner och skriva några rader till dig. Jag hoppas att du mår bra? Jag mår bra och tackar Gud för att jag får tala och medverka på möten också här i Sverige. I dag är det ju National Dagen och vi får tacka Gud för vårt land och för att Herren hållit sin hand över det under långa tider.

Under den senaste tiden har jag predikat och sjungit här i västra Sverige. Jag har talat på Rönnäng, Åstol, Kungälv, Stenungsund och här på Dyrön under Maj månad.

En syster i Herren från Hönö, som brukar besöka Mexiko varje år - hon heter Lis Marie - hade under flera år känt att inbjuda en av pojkarna på Barnhemmet "Hoppets Sol" i Matias Romero i södra Mexiko till Sverige. Han heter Javier. Men hon förstod att det skulle bliva svårt för honom att vara här ensam på grund av språket. Lis Marie kan inte så mycket Spanska och Javier kan ingen Svenska. Så hon inbjöd också Javiers syster Alicia och de kom hit, när jag kom den 1 Mars. Nu åker de tillbaks den 13 Juli. Jag var på Hönö för att tillsammans med dem spela in ett TV Program med Donald Bergagård, men det dåliga vädret gjorde det omöjligt. Förhoppningsvis bliver det av någon dag, innan de åker.

Nästa Nyhets Brev kommer i Augusti. Tack för fortsatta förböner för mig. Jag tackar Gud för att ekonomin är bättre! Gud hör bön och brukar sitt folk!

I det Brevet skall jag skriva om en Försommar Konferens, där jag fick vara med i Gräfsnäs (nr. Sollebrunn). Medverkande var Svein Nymo, Carl E. Appelfeldt, John Raijah från Indien och Paris, Bjarne Andersson (ursprungligen från Dyrön), vänner från Västmanland, Ingmar Hellmner samt undertecknad.

Må Herren rikligen välsigne dig.Din broder i Herren Bengt Peterson

Nyhetsbrev 5

Det är en glädje för mig att få hälsa er i Jesu namn. Gud är en god Gud och Han välsignar! Jag vill åter en gång prisa och tacka Herren för Resan till Mexiko. Gud välsignade och frälste!

Sedan jag kom därifrån, har jag fått besöka platser i olika delar av Sverige I slutet av Mars och i början av April fick jag förmånen att få besöka Sion Församlingen i Viksjöfors som ligger mellan Edsbyn och Alfta i Hälsingland. Jag bliver alltid välsignad, när jag kommer dit. Man har bevarat den gamla, fria stilen på sångerna. Man har fått en kyrka av Missions Församlingen som hade lagt ner sin verksamhet där. Man har nu målat och restaurerat. Bland annat har man sänkt talarstolen. Hade 2 möten där den Helgen.

I Augusti i fjol var jag med pa 1 veckas Tältmöten i Torshälla tillsammans med Missionär Carl E. Appelfeldt och jag hade en stående inbjudan dit. Nu stannade jag till där 1 Söndag och det var fint. Det är en Utpost till Pingst Församlingen i Eskilstuna. Joel Söderberg är Pastor där.

I mitten av April talade och sjöng jag på LP Kontakten i Kållekärr på Tjörn. Man har ju arbete bland utslagna, men varannan Lördag har man Väckelsemöte och de är mycket bra. Vi kände Herrens närhet på det mötet. Folk kom från olika delar av Tjörn och Orust.

Besökte sedan också Skogsbygden som ligger 2 mil ifrån Alingsås på väg mot Vårgårda. Det var möte i ett hem och man kom från olika platser och Församlingar. Dessa vänner har ett stort hjärta för missionen. Senare på kvällen var jag tillsammans med broder Kjell Sandblom i Alingsås, där Full Gospel har När Radioutsändningar på Fredagskvällar. Det är gott att på det sättet få nå många människor med Evangeliet om Jesus i tal och sång.

Den sista Söndagen i April var jag på en ö som heter Vrångö och som ligger i Göteborgs södra Skärgård. Man är väl inte så många vänner, men man älskar Jesus.

Här nere på Väst Kusten har det varit en mycket fin vår. Under tidigare år har man varit i Mexiko vid den här tiden och har inte tänkt på hur vacker egentligen den här årstiden är.

Nu närmast besöker jag Rönnäng på Tjörn och vi tror att det skall bliva ett bra möte! Donald Bergagård kommer till Sverige om några dagar. Ja, dessa "flyttfåglar" kommer nu tillbaka, Er broder i Herren Bengt A. Peterson

Nyhetsbrev 4

Käre broder/syster i Herren, Guds frid! Jesus lever.

Jag är glad att få skriva några rader till dig igen. Jag tackar Gud för mötena i Mexiko och så snart jag har möjlighet skall jag åka dit igen! Bed för detta är du snäll!

I mitten av Februari hade jag förmånen att få besöka Tuxtla Gutierrez i den södra Staten Chiapas i Mexiko. Jag åkte dit för att predika och sjunga i 4 möten. Tuxtla G. är Chiapas Huvudstad. Den ligger 500 meter över havet och är i Göteborgs storlek.

På Torsdag och Söndag hade jag möten i den Församling, där broder Enoc Munoz är Pastor. Där är c:a 150 personer i den Församlingen.

På Fredag kväll besökte jag Stadsdelen Nuevo Jerusalen som ligger i Tuxtlas utkanter. Jag har varit där förut några gånger och det är så roligt, när man hör att människor blivit frälsta, när man varit där! När jag var där för 2 år sedan, sade Pastorn:" Nästa gång du kommer, har vi byggt färdigt Templet" (möteslokalen)" och det stämde precis.

På Lördag kväll var jag i Chiapa de Corzo som gränsar till Tuxtla Gutierrez. Man hade en plattform upprest på en gata. Man inbjöd människor. En musikgrupp sjöng och spelade och där var vittnesbörd och solosånger. Efter predikan kom c:a 10 personer fram för att taga emot Jesus som sin Frälsare! En del ville komma tillbaks till Herren! Vi bad också för de sjuka! Man har sådana möten utomhus (1 Dagars Kampanj) runt omkring i Tuxtla varje vecka.

Den sista Helgen var jag i Församlingen i Matias Romero, Oaxaca, där Irasema Perez är Pastor. På Fredag var det en Böne Natt från klockan 7 e.m. till midnatt. Jag talade då om bönen och att Paulus säger att förutom bön så är det åkallan och tacksägelse inkl. i det. På Söndag förmiddag och kväll fortsatte jag med samma ämne. På kvällen betonade jag hur viktigt och underbart det är att vi kan få tala i tungomål till vår egen uppbyggelse.

Vi hade en fin resa till Sverige. Med hit är Javier och Alicia Zuritas Vazques. De är syskon och de är de äldsta barnen på Barnhemmet "Hoppets Sol" i Matias Romero. De arbetar vanligtvis på Barnhemmet. Det verkar som att de tycker om Sverige och skall vara på Hönö några månader framöver hos syster Lis Marie.

Jag är nu ute på en mötesresa men skriver mer om det i mitt nästa Nyhets Brev. Din bror Herren Bengt A. Peterson

Nyhetsbrev3

Dyrön den 12 Mars 2012

Käre broder/syster i Herren, Guds frid! Jesus lever.

Tackar Gud för veckorna i Mexiko! De var intensiva veckor. Jag köpte en billig biljett och därför måste jag åka tillbaks redan efter 6 veckor. Tack för dina förböner!

I början av Februari åkte jag de 20 milen till en stad som heter Minatitlan i Staten Veracruz. Den här Församlingen grundades av den kände Svenske Missionären Axel Andersson, som grundade många fristående Församlingar i Mexiko på -30 och - 40-talen. Överallt vill man att jag kommer tillbaks och stannar i flera dagar. Någon lämnade sig åt Gud i detta Torsdagsmöte!

Söndagen därpå besökte jag Salina Cruz igen och den här gången i Stadsdelen Hidalgo Poniente hos Leopoldo och Yolanda Perez som får hjälp från Sverige.

Besökte en plats 3 mil från Matias Romero som heter Zarsal. Där i Stadsdelen San Antonio hade Organisationen "Libres por Cristo" sin Konferens.Här bor Mixi Indianer och man skiljer på dem som bor på högre höjder d.v.s. c:a 1500 meter över havet och de som bor på lägre höjder d.v.s. c:a 300 meter över havet. Jag hade förmånen att få ha ett Seminarium om "Den Helige Andes person och verk" som jag haft förut i Mexiko och i Indien. Jag tror att de Pastorer och Guds tjänare som var på den här Konferensen blev välsignade och uppbyggda.

Söndagen som följde talade jag både i Matias Romero och i Juchitan.

I mitten av månaden åkte jag för en 4 Dagars mötesresa till Tuxtla Gutierrez som är Huvudstad i Staten Chiapas, men jag skriver om det i mitt nästa Brev.

2 systrar i Herren: Sonja Granberg från Jönköping och Lis Marie Gyllenglans från Hönö har också varit till Matias Romero. De var mycket på Barnhemmet "Hoppets Sol". Sonja vittnade vid några tillfällen, medan Lis Marie var mest på Barnhemmet. Lis M. hade känt att inbjuda 2 syskon från Barnhemmet till Hönö. De är nu där på besök.

Som jag skrev så var jag tvungen att återvända på grund av att jag köpt en billig biljett som hade begränsningar, men min önskan är att få återvända så snart som möjligt till Mexiko- helst innan sommaren. Tills dess predikar och sjunger jag här i Sverige och där Herren öppnar dörrar. Tack för förböner!

Din broder i Herren Bengt A. Peterson

Nyhetsbrev2

Matias Romero, Oaxaca, Mexiko den 1-2-12

Käre broder/ syster i Herren, Guds frid! Jesus lever.

Det ar en glädje for mig att kunna skriva dessa rader fran Mexiko. Gud har gjort det möjligt for mig att fa komma hit efter 2 ars bortavaro. Manga (bade troende och ofrälsta) har undrat, vart jag tog vägen? Nagon har till och med menat att jag inte ville aka tillbaks hit, vilket är helt fel.

Jag tackar Gud för mötena i Sverige. I December har jag haft nagra möten pa Rönnäng och Dyrön. Jag hade en lugn Jul hemma tillsammans med min bror.

Under de 2 veckor som jag varit här i södra Mexiko, har jag känt att jag var välkommen tillbaks. Jag har manga inbjudningar fran hela landet och jag kan inte acceptera alla nu. Jag har predikat i Juchitan (8 mil S om här) och akte da samtidigt ner till Salina Cruz och hälsade pa hos vänner där och vi fick tillfälle att samtala och förbereda möten.

Jag predikade i 2 möten över en Helg här i Församlingen i Matias Romero. Bra möten.Jag har ocksa fatt lite tid att vara här pa Barnhemmet "Hoppets Sol" och lära känna barnen.

Nu i Helgen var jag pa 3 möten i 2 Församlingar i Salina Cruz. 2 möten i Stadsdelen 1o de Mayo och ett i Juquelita inte sa langt därifran. Nagon blev frälst och det ar jag glad för! Manga andra som hade behov kom fram! Gud kan!

Närmast skall jag sjunga och tala i en stad som heter Minatitlan i Staten Veracruz (20 mil N om här) och sedan besöker jag Salina Cruz igen. Den här gangen i Stadsdelen Hidalgo Poniente hos Leopoldo och Yolanda Perez.

Tack för alla förböner! Gud hör bön! Er Broder i Herren Bengt Pettersson

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)