The missionary Bengt Pettersson

Om mig

Jag är född och uppväxt på en ö på Sveriges Väst Kust som heter Dyrön. Mina föräldrar tillsammans med ett annat par började Pingstverksamheten på ön och de samlades då först i vårat hem. Jag var bara 4 år då och jag gick där och ropade. En besökande Evangelist sade till mig att "du gapar värre än Pingstvännerna". Detta var positivt menat och jag är så glad att jag fick våxa upp i denna atmosfär. Ingen atmosfär av rök, alkohol och svordomar utan en atmosfär av den Helige Ande.

 När jag var 7 år gammal blev jag frälst i mitt hem. Det var mina föräldrar plus Pastorn som bad för mig. Det var en enkel bön och sedan så sade Pastorn:"Nu skall du börja att tacka Jesus för att du är frälst!" Det har jag hållit fast vid i tro!

 Jag började att vittna och sjunga ung. vid 17 års ålder. Jag var med i Dyrö Bröderna som besökte platser här på Väst kusten. Jag gick på Smyrnas Bibel Skola under 4 omgångar åren 1965,-66,-68 och -69. Jag reste med äldre Evangelister först.

 Herren började att öppna dörrar först till Finland, sedan till Norge och senare till olika Europeiska länder. Var Evangelist i London, England under åren 1971 - 1976.

 1980 var jag på besök i norra Mexiko. Det var Evangelisten Donald Bergagård, som tog mig dit. Jag kände senare, när jag var i Sverige att jag ville tillbaks, men det tog mig ända tills 1984, innan jag hade möjligheter att åka dit. I April 1985 åkte jag ner till södra Mexiko. Donald undrade, ifall jag kunde åka dit i hans ställe. Vad underbart för en Evangelist att få predika för så många människor och se att många ville bliva frälsta!

 Jag  har nu varit där i Matias Romero, Oaxaca under 30 år.Min huvuduppgift är ju att predika och sjunga Evangeliet i möten och i Kampanjer i olika delar av det landet. Dock mest i södra delen - ung. 50 mil ifrån Guatemalas gräns. Jag samarbetar med Donald Bergagårds Evangeliska Pionjär Mission som dels har ett Barnhem som heter "Hoppets Sol" och dels understöder någta Evangelister där.

 Nu har jag verkat i Sverige, Norge och England under 4 år. Tack för all förbön!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)